Selecteer een pagina

Alfastop voor Natuurlijke Vezels

Toepassing

Alfastop voor natuurlijke vezels is een ongevaarlijke en gebruiksvriendelijke vloeistof voor het vlamvertragend impregneren van papier, karton en stoffen waarbij minimaal 30% natuurlijke vezel is verwoven. Natuurlijke vezels zijn onder andere katoen, vlas, linnen, jutte, wol, zijde, mohair en alpaca. Na het correct impregneren voldoen de meeste materialen mogelijk aan de norm ISO 6940, ISO 6941 en Europese normen NEN EN 1101 en 1102.

Gebruiksaanwijzing

Behandel het te impregneren oppervlak met Alfastop voor natuurlijke vezels met de sprayflacon op een afstand van +/- 30 cm van het te behandelen oppervlak. Alfastop voor natuurlijke vezels kan ook worden toegepast met behulp van een drukspuit of vernevelaar met een druk van 3 tot 8 bar. Dek voorafgaand aan de behandeling de omgeving, vloer of andersoortige materialen af met doek of folie.

Alfastop dient te allen tijde gelijkmatig verdeeld te worden over het oppervlak. Bij juiste behandeling moet het behandelde materiaal handvochtig aanvoelen. Nadat het product weer helemaal droog aanvoelt kan het worden gebruikt. Het behandelde product dient bij voorkeur hangend gedroogd te worden.

Voor een juiste behandeling is 1 liter Alfastop voor natuurlijke vezels toereikend voor 6 á 10 m². Dit is afhankelijk van het absorberend vermogen van het te behandelen materiaal.

Alfastop voor natuurlijke vezels is een kant- en klaar product en mag niet worden verdund. Tevens is het product waterdragend en oplosbaar en dient elk behandeld materiaal na contact met water opnieuw te worden behandeld.

Productinformatie

Algemeen

Alfastop aanvaardt geen aansprakelijkheid voortvloeiende uit foutieve toepassing of verkeerd gebruik. Lege verpakkingen worden niet retour genomen.

Waarschuwingen

  • In goed gesloten verpakking bewaren.
  • Mogelijk iriterend voor de ogen en huid.
  • Schadelijk bij opname via de mond.
  • Bij morsen of aanraking verdunnen met water.
  • Kan mogelijk witte uitslag geven op behandeld product.
  • Kan mogelijk reageren met onderlaag

LET OP

TEST ALFASTOP EERST OP EEN NIET-ZICHTBAAR GEDEELTE VAN HET MATERIAAL OM ER ZEKER VAN TE ZIJN DAT HET MIDDEL NIET HET UITERLIJK VAN HET MATERIAAL AANTAST.

Opslag

Buiten bereik van kinderen houden.
Droog, donker en vorstvij bewaren.

Afvoer

Dit product hoort thuis bij het chemisch afval.

Houdbaarheid

Tot 1 jaar na opening van de verpakking.